William Makepeace Thackeray MCQ Quiz Questions With Answers

William Makepeace Thackeray MCQ Quiz Questions With Answers

William Makepeace Thackeray As Victorian Novelist


ThackerayDickens‘s contemporary and great rival for popular favour, lacked his weakness and genius. He was more interested in the manners and morals of the aristocracy than in the great upheavals of the age. Despite his comfortable and easy life, Thackeray turned cynical towards the world, which used him so well and found shames, deceptions, vanities everywhere because he looked for them. The MCQs on “Thackeray As A Victorian Novelist” Multiple Choice Questions with Answers are published according to the new study syllabus for 2021-22.


Read More: MCQs on Victorian Age Characteristics


These online MCQs quiz with answers on “William Makepeace Thackeray” contain top objective interview quiz questions with answers, including the critical history of English Literature from the Beginning to Post Modern & Post Colonial Literature in different posts englishliteraturemcqs.com preferably for the preparation of Jobs, interviews, and other competitive exams including overseas students. In every post of the English Literature MCQs Online Test, we are waiting for your positive feedback.


William Makepeace Thackeray (Quiz Questions with Answers)


Q1. William Makepeace Thackeray was born on:

    1. 18 July 1811
    2. 19 July 1811
    3. 20 July 1811
Answer: a
 

Q2. Where William Makepeace Thackeray was born?

  1. London
  2. Bombay
  3. Calcutta
Answer: c

Q3. Who said about Thackeray that “I have no brains above my eyes; I describe what I see”?

  1. Charles Dickens
  2. Thackeray himself
  3. Charlotte Bronte
Answer: b

Read More: Poets of Early Victorian Age MCQs Objective Questions


Q4. Which Victorian novelist stands supreme among English novelists because of the creation of living characters?

  1. Anthony Trollope
  2. William Makepeace Thackeray
  3. Charles Dickens
Answer: b

Q5.  The novel “Vanity Fair (1846)” is written by?

  1. William Makepeace Thackeray
  2. Charles Dickens
  3. Emily Bronte
Answer: a

Q6. The marvelous historical novel of Henry Esmond (1852) is written by which Victorian age novelist?

  1. Thackeray
  2. Charles Kingsley
  3. Mrs. Gaskell
Answer: a

Read More: Life Of Charles Dickens’ MCQs


Q7. In which of Thackeray’s novel, he depicted the true picture of the Queen Anne period and showed his remarkable grasp of character and story?

  1. Vanity Fair
  2. David Copperfield
  3. Historical novel of Henry Esmond
Answer: c

Q8. Novels written by William Makepeace Thackeray were:

  1. Vanity Fair, Virginians
  2. Henry Esmond, Newcomes
  3. Both a and b
Answer: c

Q9. Which novel of Thackeray deals with the third quarter of the Eighteenth century?

  1. Virginians
  2. Vanity Fair
  3. Both a and b
Answer: a

Read More: Objective Questions on Sir Walter Scott As A Romantic Novelist


Q10. When William Makepeace Thackeray died in London?

  1. 24 December 1860
  2. 24 December 1863
  3. 24 December 1867
Answer: b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *